{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

De pracht van de Provence

Al ruim 85 jaar lang staat Billiet voor kwaliteit op het vlak van tableware. De West-Vlaamse onderneming heeft nooit verlegen gezeten om een innovatie meer of minder, en komt nu met een serie borden en kommen die esthetische perfectie optimaal combineert met ambachtelijke vakkennis. De naam Provence klinkt als het gezang van de mistral in de cipressen.

De Provence is dé streek voor wie houdt van zonnebaden. Maar het is ook een gure streek, bezaaid met kale rotsen, blauwige olijfbomen en de diepe tinten van bauxiet. Een land vol contrasten, ergens tussen Cézanne en Van Gogh in. Puur, ruw, ongerept. En precies daarom gaf Billiet zijn nieuwe lijn de naam van deze mediterraanse provincie mee. Alleen al de onwrikbare elegantie, de pure lijnen en de subtiele kleurschakering van zwart naar olijfgroen maken van deze achtvoudige set van kommen en borden een hebbeding.

Maar wat deze Provence-lijn écht onweerstaanbaar maakt, is de manier waarop ze werd gemaakt. De stukken zijn van aardewerk, maar worden verwerkt zoals porselein, met gekleurd email en gebakken op een ultrahoge temperatuur. Eerst worden de borden en kommen verhit tot 1.280/1.290 °C, waardoor ze steviger worden dan klassiek aardewerk.

En die hitte heeft ook een bijzonder effect op het gekleurde email. Dat werd op een onregelmatige manier met de hand op het oppervlak aangebracht en krijgt tijdens het bakken diepere tinten, waardoor het willekeurig ontstane motief extra in de verf wordt gezet. Ieder bord is dus helemaal uniek.

De Provence-lijn is stevig en origineel, en verleidt op een discrete, ingetogen manier. Het dichte materiaal is sober maar onberispelijk afgewerkt, waardoor de lichtinval optimaal is en op die manier alle soorten gerechten perfect tot hun recht komen. Want jouw gerechten verdienen alleen het allerbeste.

www.billiet.be

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder