{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

Exclusief: Toscaanse Borgobruno - Wijn van het jaar

De wijnexperts van metro zochten overal ter wereld naar de beste wijnbouwers en creëerden zo de unieke wijn van het jaar. Die wijn van het jaar is exclusief bij metro verkrijgbaar en is in 2019 het resultaat van een unieke samenwerking met het grote Toscaanse wijnhuis Castellani. De wijn kreeg de naam Borgobruno mee.

De zonovergoten rijkdom van de Toscaanse bodem is volop terug te vinden in de rode, witte en rosé variant van de Borgobruno. Al vijf generaties lang blinkt de familie Castellani uit door zijn respect voor de eeuwenoude tradities en haar talent om wijnen te maken die toegankelijk zijn voor iedereen. Het credo van de familie laat er geen twijfel over bestaan: het geheim van kwaliteitswijn zit ‘m in de wijnstok. En dus worden die met veel zorg behandeld zodat de volle rijkdom van de bodem, de schoonheid van het heuvelige landschap en vooral de onmiskenbare Toscaanse joie de vivre weerspiegeld worden in de fles.

Rode Borgobruno

De sangiovese, dé druif van Centraal- Italië, overheerst hier, aangevuld met 10% merlot en 5% syrah. De maceratie mét schil bij een temperatuur van 20 °C, gevolgd door een fermentatie in roestvrijstalen vaten, geeft deze wijn zijn intense robijnrode toets en aroma’s van zwarte kers en vanille. Schitterend zachte tannines strelen de tong.

Rosé Borgobruno

Een mooie maceratierosé van 90% sangiovese en een toets syrah. De fermentatie gebeurt op lage temperatuur op geklaarde most. De kleur is lichtroze, de neus een delicaat boeket van perzik en veldbloemen. Frisse en minerale smaak, met een fruitige, mooi ronde finale.

Witte Borgobruno

50% traminer – ook wel bekend onder de naam savagnin –, 30% trebbiano en 20% viognier. Een mix die resulteert in een betoverende aromarijkdom. Net als bij alle Borgobruno-wijnen worden ook de druiven voor de witte variant met de hand geplukt en verloopt de vinificatie van het sap op lage temperatuur zodat er een levendige en frisse witte wijn ontstaat met aroma’s van witte bloemen en tropisch fruit. Fruitig en soepel in de mond.

placeholder
placeholder
placeholder
Rode Borgobruno