{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

Inkbrew: driesterrenkoffie door chef-kok Sergio Herman

Een ware meester rust nooit op z’n lauweren. Al zo’n kwarteeuw lang drukt Sergio Herman zijn stempel op de Belgische en Nederlandse gastronomie. Van driesterrenrestaurant Oud Sluis tot Frites Atelier over Pure C, AIRrepublic en uiteraard The Jane ... De Zeeuwse chef-kok is een bezige bij. En nu weet hij ons alweer te verrassen met zijn nieuwste project: een signatuurkoffie die hij zelf uitdacht en samenstelde.

Zwart zoals de inkt van zijn vele tatoeages. Zo heeft Sergio Herman zijn koffie het liefst. Het is dus niet meer dan logisch dat hij zijn eigen koffie de naam Inkbrew meegaf. Zoals altijd wordt zijn creatie gekenmerkt door een uitzonderlijk oog voor detail en perfectionisme. De nauwkeurige selectie van de bonen, het perfect beheerste koffiebrandproces en de stijlvolle verpakkingen zijn de drie grootste troeven van Inkbrew. De koffie is zowel gemalen als in bonen en in twee intensiteiten verkrijgbaar: dark en medium roast.

De eerste is het krachtigst, met diepe aroma’s en een mooie bitterheid in de mond. Als hij traag wordt gezet, zoals dat hoort bij een espresso, ontplooit hij schitterende toetsen van rood fruit met een heerlijk dichte crema. De tweede speelt op harmonie en evenwicht, met een ronde smaak en delicate houttoetsen. Om er optimaal van te kunnen genieten drink je deze koffies in een kopje dat verwarmd werd tot 40 °C en serveer je ze onmiddellijk.

Inkbrew leent zich uiteraard ook perfect voor culinaire bereidingen en Sergio Herman laat geen gelegenheid voorbijgaan om ons daaraan te herinneren. Denk aan desserts, maar bijvoorbeeld ook aan fonds en zelfs als specerij. Een snuifje Inkbrew als geheim toveringrediënt kan een gerecht een geheel eigen toets geven. Een echte meesterlijke koffie.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder