{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

LACTIS Pur Natur, dat is crème de la crème

Al enkele jaren gaat de consumptie van zuivelproducten in België weer in stijgende lijn, een trend die in grote mate te danken is aan de kwaliteit en transparantie waartoe enkele zuivelproducenten zich verbonden hebben. LACTIS Pur Natur is daar één van. Zij maken een gamma verse room dat uitermate geschikt is voor de horeca en verdelen lekkere biologische Pur Natur kazen.

Room is een product dat hoofdzakelijk afkomstig is uit de eerder noordelijk gelegen landen in Europa, maar ook de Balkan en Centraal- Europa laten zich niet helemaal onbetuigd. Zure room, kookroom of slagroom: alle varianten ontstaan uit het afromen van melk. Room vormt in feite de broze overgang tussen vloeibaar en vast, tussen melk en boter (gekarnde room wordt boter). Maar bovenal omvat room een onmetelijke rijkdom aan unieke smaken en texturen. Smeuïg, vet, zurig of zacht: room is zowel een bindmiddel als een smaakversterker.

Bij LACTIS Pur Natur, onder het merk Vermeersch, vind je zowat alle mogelijke varianten. Een lekker dikke zure room met 40% vetgehalte naar de zuiverste Normandische traditie, koud of warm te gebruiken, of zijn vloeibaardere tegenhanger, de verse room met ook 40% v.g. die ideaal is als basis voor desserts, roomijs of sauzen. Dan is er nog de kookroom met 24% v.g., uitermate geschikt om mee te koken omdat die zo snel bindt en je ermee aan de slag kunt in soepen, emulsies en sauzen zonder dat ze gaat klonteren. Bij de gezoete roomsoorten vinden we nog twee producten die je het leven in de keuken aanzienlijk vereenvoudigen: de slagroomspuitfles natuurlijk om je wafels en ijscoupes af te werken, en de gesuikerde slagroom om zelf op te kloppen. Praktische oplossingen met een feilloze garantie op slagen en een authentiek Belgische vakkennis.

Een uitzonderlijk trio

Een romig hart onder een schimmelkorst. Die beschrijving gaat op voor heel wat kazen. Maar de beroemdste is ongetwijfeld de camembert. LACTIS Pur Natur levert ons hier een mooi staaltje af op basis van schapenmelk. De kaas heeft gerijpt in de kelder, waardoor zijn smaken week na week intenser zijn geworden, met steeds nog een lekker frisse toets erbij. Bij de wat zachtere, zelfs ronduit romige kazen smaakt de ‘fleurie’ lekker vol, met duidelijk uitgesproken zuiveltoetsen waarin je het verse hooi en het kreupelhout bijna kunt proeven. De heel originele Greek Style ten slotte wordt gemaakt op basis van dezelfde culturen die gebruikt worden voor de Greek Style-yoghurt van Pur Natur. De kleurige korst en de uitgesproken geuren doen al de explosieve kracht vermoeden die in de mond uitloopt in een licht zurige finale. Alle drie horen ze uiteraard thuis op een kaasschotel.

Eendracht maakt macht

Op enkele jaren tijd is Pur Natur uitgegroeid tot hét symbool van de duurzame productie. De specialist van biologische zuivelproducten is erin geslaagd om een kwaliteitsgamma uit te bouwen waarin respect voor de natuur en het behoud van authentieke smaken hand in hand gaan. In 2010 nam Pur Natur VERMEERSCH over, nog zo’n parel aan de Belgische zuivelkroon en goed voor een halve eeuw ervaring en vakkennis. Beide bedrijven sloegen de handen in elkaar en combineerden hun beider sterktes: yoghurt, boter en kaas voor de ene, melk en room voor de ander. Zo ontstond LACTIS Pur Natur, tegenwoordig een echte referentie en niet meer weg te denken uit de professionele horecawereld van vandaag.

www.lactispurnatur.be

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder