{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

Pur Natur, zuivel voorop

De volle, rijke smaak van room en boter, het zurige van gestremde melk en verse kaas… Zuivelproducten worden steeds vaker gebruikt en dat hebben we te danken aan de invloed van de Scandinavische keuken en de terugkeer van het classicisme. België heeft het geluk te kunnen rekenen op Pur Natur, een zuivelproducent van het hoogste niveau met een uitgebreid gamma boordevol smaak en ook nog eens volledig biologisch. 

Niets gaat boven een klontje echte boter om een mooi stukje vlees aan te schroeien en te braden. Deze waarheid, uit de mond van een van onze beste Brusselse chef-koks van het moment, Karen Torosyan, was bijna in de vergetelheid geraakt. Maar de onvergelijkbare zuivelsmaak die het resultaat is van een ambachtelijk werk volgens de regels van de kunst, is helemaal terug en op z’n plaats in een keuken die voluit steunt op authentieke producten als garantie voor culinair genot.   

TERUG NAAR DE WARE SMAAK  

Klanten willen weten waar hun producten vandaan komen, en dat weten chefs maar al te goed. Het in 1980 opgerichte Pur Natur maakt er een erezaak van om alle garanties te bieden op het vlak van milieuvriendelijkheid en dierenwelzijn en daarnaast alle Europese voorschriften voor biologische producten tot op de letter te volgen. Dat resulteert in aandacht voor de kleinste details en een constant streven naar de hoogst haalbare kwaliteit.   

En daarmee kunnen chef-koks creatief aan de slag. De boter en room van Pur Natur zijn onovertroffen smaakversterkers en herinneren ons eraan dat ‘vet’ ook een smaak is, een heel specifieke sensatie op de tong die alle andere smaak- en geurtoetsen van een gerecht ondersteunt en een rijkdom en complexiteit levert die je enkel terugvindt in echte karneboter en traditionele room.   

ONONTDEKTE MOGELIJKHEDEN   

Yoghurt, plattekaas en karnemelk bleven lange tijd voorbehouden voor de gezinskoelkast. Niemand die ze associeerde met gastronomische hoogstandjes. Maar in de Slavische en Scandinavische keuken worden gefermenteerde zuivelproducten wél frequent gebruikt. En zo zag ook de rest van de wereld stilaan het potentieel in van combinaties tussen zuur, zuivel en vet. Op knollen, gerookte vis, gekonfijte groenten en charcuterie openen ze onverwachte smaakmogelijkheden door te spelen met texturen en contrasten tussen zacht, smeuïg en krokant.   

Ook de evolutie naar minder zoete desserts en de opkomst van ‘pre-desserts’, die een zachte overgang vormen van hartig naar zoet, creëren een prachtig kader voor zuivelproducten. Yoghurt is daarvan het mooiste voorbeeld en combineert probleemloos met zowel hartige als zoete smaken. Nog een mogelijkheid is om te spelen met ambiguïteit en yoghurt te combineren met kruiden, pickles, groenten, fruit en gekonfijte ingrediënten… Met het traditionele yoghurtijs maak je klassieke desserts, maar je kunt ook verrassend uit de hoek komen in voorgerechten of hoofdgerechten met een crumble met gedroogde paddenstoelen en geroosterde noten. 

KARNEBOTER 

Het geheim van een goede karneboter is de rijping van de room. Een stap die vraagt om geduld en vakmanschap, waardoor de boter heerlijk smeuïg en onvergelijkbaar rijk van smaak wordt.

ROOM 

Met 38% vetstoffen, die zorgen voor de smaak en smeuïgheid, kan de verse room zowel in koude als warme bereidingen worden gebruikt en ook om op te kloppen leent ze zich perfect. De zure room met 30% vetgehalte en stevige structuur is er het onmisbare broertje van.

YOGHURT 

Ongetwijfeld het bekendste product uit het gamma van Pur Natur. De heerlijk smeuïge structuur is perfect om te verwerken in emulsies of sauzen.

MELK 

Er gaat niets boven de kwaliteiten van een verse biologische volle melk. Onmisbaar in iedere zichzelf respecterende cappuccino of bechamelsaus. De karnemelk, met z’n heerlijke smaak die het midden houdt tussen zurig en rond, biedt nog meer mogelijkheden om te experimenteren met zuiveltoetsen.

YOGHURTIJS 

Het gebruik van yoghurtijs gaat veel verder dan gewoon een alternatief voor het klassieke roomijsje en biedt op het vlak van frisheid en smerigheid onovertroffen culinaire mogelijkheden.

www.purnatur.eu

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
Karneboter / Beurre de baratte