{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

Schud je papillen wakker met Knorr Professional Intense Flavours

Knorr Professional Intense Flavours roast umami, deep smoke, citrus fresh; de naam alleen legt duidelijk uit wat het is! Dit nieuwe assortiment van culinaire oplossingen gaat op zoek naar intense, geconcentreerde smaken van volledig natuurlijke oorsprong.

De basisproducten zijn duidelijk voor een chef: ui, knoflook, yuzu, limoen, mandarijn, maïszetmeel, rietsuiker... De gebruikte technieken zijn dat evenzeer: roosteren om de smaken van de Maillard- en umamireactie te ontwikkelen, karamelliseren om het zoete en bittere te balanceren, inkoken om jus te concentreren en tegelijk de versheid van het originele product behouden, roken met edele houtextracten: eik, kers, esdoorn…

Wie intensiteit zegt, zegt ook mogelijkheid tot dosering en dat in elke bereidingsfase. Met andere woorden, elke gebruiker kan met Knorr Professional Intense Flavours nuanceren en elk gerecht op zijn eigen manier verrijken. Nieuwe signaturen met variabele geometrie, van start tot einde, in warme en koude bereidingen.

Dit nieuwe assortiment ingrediënten heeft drie duidelijk herkenbare smaken. Knorr Professional Intense Flavours Roast Umami is een typische basis. Voor Yves Mattagne, die het zowel gebruikt om sous-vide te marineren als op het einde van de bereiding “geeft de Roast Umami een krachtige, volle smaak die het aromatische palet van de andere ingrediënten ondersteunt. Het draagt met andere woorden bij aan de typische smaakvoldoening van umami.”

Met de Knorr Professional Intense Flavours Deep Smoke belanden we in een ander universum dat ons nauw aan het hart ligt. Gerookt maakt deel uit van ons smaakgeheugen: zalm, ham, spek, eendenborst, houtskool, hooi... Maar ook het à la minute roken in de hedendaagse keuken, zoals het tot een kunst verheven wordt in het beroemde El Celler de Can Roca.

Met een paar druppeltjes Knorr Professional Intense Flavours Deep Smoke geef je je gerechten deze specifieke, langdurig levendige toets. Of zoals Wout Bru het zegt: “Deep Smoke is een fantastische bondgenoot van sifonbereidingen. Een espuma verrijken, wordt kinderspel!” Ook Citrus Fresh, het derde onderdeel van dit trio Knorr Professional Intense Flavours, is geschikt voor sifontoepassingen. Maar deze cocktail van citrusvruchten (mandarijn, yuzu, limoen) werkt perfect op het einde. Een finish die tot uitbarsting komt in de mond door een dressing, een vinaigrette, een sauce vierge… en dat geldt voor alle keukens van de wereld!

Wat deze Intense Flavours zo speciaal maakt, is het feit dat ze werken in elke bereidingsfase van een gerecht. Van de marinade en de garnituur tot het bakken en afwerken. Iedereen kan ze interpreteren in functie van zijn eigen keuken en signatuur.

Natuurlijk kunnen ze gecombineerd worden met de andere culinaire oplossingen van Knorr Professional. Om slechts één voorbeeld te geven: je kan in een handomdraai een saus maken die rijk is aan smaken. Het is niet nodig om de Knorr Professional Gevogeltefond in te koken en dus volume te verliezen. Voeg gewoon de Intense Flavours van je keuze toe. De formule is simpel: minder tijd voor meer smaak!

Als kers op de taart zijn de Knorr Professional Intense Flavours op-en-top hedendaags: zoutarm, glutenvrij, veganistisch/ vegetarisch, op basis van natuurlijke ingrediënten, makkelijk te doseren en geconcentreerd in een fles van 400 ml.

ufs.com/intenseflavours

placeholder
placeholder