{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

Smaakvolle aperitivo van Martini

Wie durft de Italiaanse autoriteit op het vlak van vermout en bitter te betwisten? Het Transalpijnse schiereiland is de bakermat van de beste bitters ter wereld. Subtiel en diepgaand, en onovertroffen in cocktails die tegelijk eenvoudig in hun bereiding en complex in hun smaakpalet zijn. Met zijn drie schitterende Riserva’s laat Martini ons kennismaken met de ware aperitivo en het summum van de perfecte negroni.

Het aperitivo is een heilige instelling in Italië. Een oefening in elegantie en finesse, balancerend op het dunne koord van complexe smaken maar zonder in de val te trappen van opschepperij. Als onvervalste ode aan de bitterheid is Martini voor cocktails wat opera is voor muziek: Grote Kunst. En dat is wellicht ook meteen de reden waarom het drankje het ook internationaal goed doet, in klassiekers die ook vandaag nog bijzonder in trek zijn, de negroni op kop.

DE PERFECTE NEGRONI  

Gin, vermout, bitter. Het recept lijkt kinderspel. Maar zonder de juiste ingrediënten is een negroni maar een flauw afkooksel van wat het behoort te zijn. Na het succes van zijn twee Riserva-vermouts wilde de ‘Master Blender’ van Martini, Beppe Musso, de ideale bitter ontwikkelen voor in deze godendrank. Hij dook de archieven in en kon zo de hand leggen op het originele recept van founding father Luigi Rossi. Een ware schat uit 1872, die perfect aansluit bij de schitterende vermouts Ambrato en Rubino. De Bitter 1872 geeft de klassieke negroni een nieuw soort diepgang. Zoete toetsen met een zweem van gekonfijte sinaasappelschil en de wellustige smaak van kaneel die nog wordt benadrukt door de krachtige accenten van peper en kruiden. De combinatie met de vermout Rubino is hemels. Voor een totaalervaring, kies je het best voor een bloemige gin die wordt gedistilleerd in een alambiek, zoals de tijdloze Bombay Sapphire.

CLASSICS NEVER DIE  

De negroni is even eenvoudig te maken als een gewone gin & tonic. Bovendien maak je hem ook makkelijk van tevoren, in een fles of een kan, zodat je hem meteen kan inschenken. Voor een perfect resultaat zijn kwaliteitsingrediënten van essentieel belang. En ook de afwerking is niet onbelangrijk. Geen negroni zonder een mooi krulletje sinaasappelzeste en ijsblokjes van zuiver water. De Riserva-vermouts kan je ook drinken in hun originele formule, die aanleiding gaf tot het ontstaan van de negroni, namelijk als americano. Daarvoor laat je de gin staan en leng je de mix van vermout en bitter aan met een gelijk deel spuitwater. Teruggaan naar de bron is nooit slecht. Om het plaatje helemaal af te maken en en verder mee te surfen op de trend van gin & tonic, behoort ook een vermout & tonic tot de mogelijkheden. Gelijke delen vermout en tonic, afgewerkt met een kappertje en een stukje citroenzeste. Deze aperitief luidt een culinaire avond in die al niet meer stuk kan.

VERMOUTH AMBRATO
Een lichte en florale vermout met een vleugje honing. Uitgewerkt op basis van moscato d’asti DOCG en gepimpt met kina uit Peru en rabarber uit China, voor een heerlijke aromatische rijkdom.

Recept:
Martini Riserva Speciale Ambrato & Tonic
50% Martini Riserva Speciale Ambrato
50% Tonic Water
Schenken over ijs met een kappertje of een schijfje citroen

VERMOUTH RUBINO
Een rijke, houtige en kruidige vermout. Het robuuste karakter van deze vermout is te danken aan de wijn die werd gebruikt, een Langhe DOC van 100% nebbiolodruif. Dat leidt tot een intense afdronk die dat wordt ondersteund door de rode sandel uit Centraal-Afrika.

Recept:
Martini Riserva Speciale Rubino & Tonic
50% Martini Riserva Speciale Rubino
50% Tonic Water
Schenken over ijs met een kappertje of een lintje sinaasappelschil

BITTER 1872
De Bitter 1872 wordt gekenmerkt door uitgesproken smaken van zwarte peper en kardemom en door een schitterend ronde smaak met toetsen van citrus en saffraan. Ongeëvenaarde rijkdom van specerijen in combinatie met rozen, kaneel, koriander en een vleugje zoethout. Op en top geslaagd.

Recept:
Martini Riserva Speciale Negroni
1 deel Martini Riserva Speciale Bitter
1 deel Martini Riserva Speciale Rubino
1 deel gin Bombay Sapphire
Schenken over ijs met een lintje sinaasappelschil

www.martini.be

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
Vermouth Ambrato