{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
PubliReportage

Wout Bru, wild heruitgevonden

Het wildseizoen, kort maar krachtig, is het hoogtepunt van het jaar voor iedere fijnproever. Zodra de bladeren beginnen te vallen zet ieder zichzelf respecterend restaurant ten minste enkele wildgerechten op zijn kaart. De klassiekers blijven het uiteraard goed doen, maar stilaan zien we hier en daar ook enkele modernere variaties opduiken. Samen met een van Belgiës beste chef-koks Wout Bru geven we hier graag enkele deskundige tips.

Door het roer over te nemen van Le Sanglier des Ardennes, een monument in de Belgische gastronomiesector, en tegelijk te starten met neobrasserie Bru’sserie, plaatst hij zichzelf in een ideale positie om wild te bereiden volgens twee grote culinaire stromingen: enerzijds het classicisme, dat wereldwijd bezig is aan een heropleving, en anderzijds de sharingtrend, met alle creatieve mogelijkheden die daarbij komen kijken.

“In Le Sanglier ga ik uiteraard voort op het elan van de zaak. Ik beklemtoon de kwaliteiten van wild in traditionele recepten. In Bru’sserie waag ik me aan een De vloeibare wildfond van Knorr Professional is ideaal om sauzen en smakelijke gerechten te bereiden. Tijdwinst en constante kwaliteit en dat zonder gluten en lactose. vernieuwender concept, door mijn eigen, moderne versie van bijvoorbeeld stoofvlees van everzwijn of haas te maken en dat te serveren met seizoensgroenten als pompoen, aardpeer of pastinaak.” 

ODE AAN DE EENVOUD 

Vernieuwen betekent niet noodzakelijk verliezen. Dezelfde eisen op het vlak van productkwaliteit en gebruikte technieken blijven gelden. Perfecte fonds, sappen en sauzen zullen altijd het verschil maken, dat weet Wout Bru maar al te goed. Maar hij pleit ook voor een zekere openheid van geest en een wat minder complexe aanpak. “Niet iedereen heeft altijd zin in een zevengangenmenu om te genieten van een mooi stukje wild. Je kunt het ook simpeler aanpakken, zonder in te boeten aan smaak. Bij Bru’sserie is het goed mogelijk dat ik een hamburger van wild serveer, of een amuse-bouche in jachtthema. Mensen hebben soms een wat ouderwets beeld van het bereiden van wild, ze denken vaak onterecht dat het luxeproducten zijn. Je kunt wild perfect toegankelijk maken voor iedereen en voor ieders budget.” 

HET SUMMUM VAN SMAAK 

Sauzen en fonds blijven essentieel voor Wout Bru. Zijn creativiteit komt tot uiting in een constante traditie waarbij ook een rationeel en duurzaam gebruik van de ingrediënten een belangrijke rol speelt. “Vanaf het begin van de herfst begin ik mijn marinades te maken die als basis zullen dienen voor mijn sauzen. Wijn, aromatische kruiden en mindere stukjes vlees leveren uitgesproken smaken en krachtige aroma’s die ik gebruik als smaakversterkers voor mijn vlees, maar ook bij groenten of puree.” De chef van Le Sanglier des Ardennes wijst ook op het belang om het ritme van de natuur en het jachtseizoen te volgen: eerst het pluimwild, daarna het grootwild. Die natuurlijke harmonie vind je ook terug in het bord en tot in het hart van zijn perfect uitgebalanceerde sauzen.

TIP VOOR EEN GOEIE SAUS

De vloeibare wildfond van Knorr Professional is ideaal om sauzen en smakelijke gerechten te bereiden. Tijdwinst en constante kwaliteit en dat zonder gluten en lactose.

www.knorr.com

placeholder
Vloeibare wildfond van Knorr / Fond de gibier liquide de Knorr