{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Aardbei · Rabarber · Geitenmelk · Witte chocolade

Ken Verschueren
Ken Verschueren • De Tuinkamer
DIT HEB JE NODIG (voor 12 personen)
  • Voor de bavarois van witte chocolade 50 gr room – 50 gr melk – 20 gr eigeel – 10 gr suiker – 75 gr witte chocolade – 2 gr gelatine – 150 gr half opgeklopte room
  • Voor de witte chocolademousse 800 gr witte chocolade – 12 eiwitten opgeklopt – 2 gelatineblaadjes – 750 gr room
  • Voor de rabarbercompote 750 gr rabarber – 300 gr water – 200 gr suiker – 20 gr citroensap
  • Voor de aardbeigranité 900 gr aardbeiboiron – 150 gr limoensap –175 gr suikerwater – 175 gr gin
  • Voor de gel van roos 150 gr rozenwater – 400 gr suikerwater – 25 gr limoensap – 6 gr agar
  • Voor het aardbei-ijs 350 gr bio-yoghurt – 500 gr aardbeiencoulis – 30 gr glucose – 50 gr suikerwater – 85 gr limoensap – 95 gr prosorbet
  • Voor het giandujabeslag 600 gr gianduja – 400 gr gesmolten witte chocolade – rasp van 6 limoenen
  • Voor de afwerking enkele aardbeien – rozenblaadje – yoghurt – ½ eetlepel geitenmelk
BEREIDING
SAMENSTELLING
  • bavarois van witte chocolade
  • witte chocolademousse
  • rabarbercompote
  • aardbeigranité
  • gel van roos
  • aardbei-ijs
  • giandujabeslag
recipe
Ken Verschueren

Ken Verschueren

De Tuinkamer
Hoogstraat 72, 2580 Beerzel
T: 015 75 59 90

Ken Verschueren, voormalig souschef van ’t Oud Sluis, serveert in De Tuinkamer creatieve vernieuwende gerechten waarin biogroenten en kruiden van eigen kweek een centrale rol spelen. In 2011 behaalde hij 1 Michelin-ster. Ken werd als één van de opkomende jonge talenten geselecteerd voor de imagocampagne ‘Jong Keukengeweld 2014’. 

Gerelateerd