{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Ananas, karamel van gerookte piment, vanille ijs

 

Joeri Huybs
Joeri Huybs • Vin Perdu
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • Ananas
  • piment
  • 200 gr suiker
  • 200 ml water
  • 5 kruidnagels
  • 2 bananen
  • gember
  • 2 vanillestokjes
BEREIDING
  • Snij de ananas in schijven van ongeveer 2,5 cm dik en steek mooie ronde vormen uit met een ring. Bak ze in de pan tot ze een mooie kleur hebben en verdeel er karamel over. Gaar hen ongeveer 5 minuten verder in de voorverwarmde oven van 180°C.
  • Om de karamel te maken rook je piment in een rookbakje met rookmot.
  • Voeg de suiker, water, piment, kruidnagels, hele gepelde bananen, gember en vanillestok + merg samen in een kookpan en laat het geheel 5 minuten opkoken en dan afkoelen. Dresseer op een bord met vanille ijs. 
recipe
Joeri Huybs

Joeri Huybs

Vin Perdu
Steenweg op Mol 114, 2360 Oud-Turnhout
T: 0032 14 72 38 10

In zijn restaurant Vin Perdu biedt Joeri Huybs samen met zijn partner Griet Broeckx een seizoensgebonden keuken aan, waarin verse producten centraal staan. De Kempense chef voegt aan zijn gerechten graag een vernieuwende toets toe, met alle respect voor de klassieke basis. Vorig jaar veranderde Vin Perdu radicaal zijn formule, en schakelde het van een traditioneel gastronomisch restaurant om naar bistronomie met een uitmuntende wijnkaart.

Gerelateerd