{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Anjou duif Pazzo's way

Ingrid Neven
Ingrid Neven • Pazzo
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 4 Anjou duiven
  • knolselder
  • room
  • Tartufata
  • Carnaoli rijst
  • olijfolie extra vierge
  • Parmezaanse kaas
  • truffel
BEREIDING

Been de duif uit. Braad het vlees even aan in de pan en zet daarna 5 minuten in de oven. Maak een jus met het karkas en een mespuntje tartufata. Laat de dijen op lage temperatuur (27 °C) konfijten in de jus. Kook de knolselder en doe daarna samen met room, peper en zout in de Thermomix.

Voor de risotto:

  • Doe de olijfolie in de sauteerpan en laat de rijst fruiten. Laat kleuren en voeg daarna voor 1 deel rijst 2 delen bouillon toe. Zet het deksel op de pan en laat 10 minuten op middelhoog vuur koken.
  • Voeg daarna al roerend olie en Parmezaanse kaas toe.
  • Eindig met de verse room en de tartufata.
  • De risotto is klaar zodra de kaas smelt en de rijst romig wordt. Laat niet te lang op het vuur staan; de rijst moet al dente blijven.
  • Dresseer de knolselder, duif en risotto op het bord en werk af met wat vers geraspte truffel.
recipe