{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Asperges Benedict met hollandaisesaus met peper

DIT HEB JE NODIG (voor 10 personen)
  • 10 hoeve-eitjes
  • 20 witte asperges
  • 1 briochebrood
  • 20 ml Phase with Natural Butter Flavour
  • ½ kg bladspinazie
  • 6 eierdooiers
  • 40 g witte wijn
  • 10 g Knorr Professional specerijenpuree 3 pepers
  • 300 g boter

Voor het kruidenslaatje:

  • fijne frisee / krulsla
  • bieslook
  • Tahoon Cress
  • Shiso Purple
  • Afilla Cress
  • fijne cresson
  • Hellmann’s citrusvinaigrette
BEREIDING
  • Pocheer de eitjes
  • Steek met een ring rondjes uit van het briochebrood en bak deze bruin in wat Phase.
  • Verhit wat Phase en stoof er de bladspinazie in aan en breng op smaak.
  • Kook de geschilde asperges.
  • Klop op een matig vuur de eierdooiers met de witte wijn en de specerijenpuree 3 pepers tot een schuimige massa.
  • Voeg er druppelsgewijs de gesmolten boter aan toe. Breng op smaak met wat zout.
  • Dresseer op een bord het rondje gebakken brioche.
  • Verdeel de gesmolten spinazie op de toastjes en verdeel de gekookte asperges hierop.
  • Plaats hierop een gepocheerd eitje en werk af met de peperhollandaise.
  • Meng het kruidenslaatje met wat citrusvinaigrette en werk het gerecht hiermee af.
recipe