{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Avocado, krab, pompelmoes, gel yuzu

Joeri Huybs
Joeri Huybs • Vin Perdu
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 40 g glucose
  • 100 ml water
  • 3 g zout
  • 1,5 g viamine C
  • 1 g citroenzuur
  • pezo
  • pompelmoes
  • filodeeg
  • goudpoeder
BEREIDING
  • Maak crème van de avocado door de glucose, water en zout op te koken en te mixen onder de avocado. Mix er 1,5 gr vitamine C en 1 gr acide citrique onder. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Vervolgens de pompelmoes ‘peller à vif’. 
  • Voor het filo krokantje steek je rondjes filodeeg uit en bestrijk ze met olijfolie en goudpoeder. Bak het deeg vervolgens ongeveer 6 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
  • Maak een mayonaise van de eidooiers, mosterd, chardonnay azijn, peper en zout en de olijfolie en druivenpitolie. Meng het kingkrab vlees eronder en voeg bieslook toe.
  • Voor de gel van yuzu kook je de boicon yuzu, het suikerwater, de agar en gelan op. Laat het mengsel afkoelen en mix vervolgens.
  • Dresseer alles samen op een bord. 
recipe
Joeri Huybs

Joeri Huybs

Vin Perdu
Steenweg op Mol 114, 2360 Oud-Turnhout
T: 0032 14 72 38 10

In zijn restaurant Vin Perdu biedt Joeri Huybs samen met zijn partner Griet Broeckx een seizoensgebonden keuken aan, waarin verse producten centraal staan. De Kempense chef voegt aan zijn gerechten graag een vernieuwende toets toe, met alle respect voor de klassieke basis. Vorig jaar veranderde Vin Perdu radicaal zijn formule, en schakelde het van een traditioneel gastronomisch restaurant om naar bistronomie met een uitmuntende wijnkaart.

Gerelateerd