{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Coquilles met crème van flespompoen, rode biet en koffiecrumble

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • ½ flespompoen
  • 2 dikke rode bieten
  • 8 mini rode bietjes
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • Gele curry pasta
  • Groenten bouillon
  • Kokosmelk
  • Forum Cabernet sauvignon azijn
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 50 gr amandelpoeder
  • 15 gr bruine cassonade
  • 15 gr koffiepoeder
  • mespuntje grof zeezout
BEREIDING
  • De flespompoen schillen, ontpitten en in grove stukken snijden. Ondertussen de sjalotten en de look fijnsnijden en aanstoven in koolzaadolie. Curry pasta toevoegen en wat laten meebakken.
  • De pompoen erbij, eventjes laten stoven en dan bevochtigen met de helft groenten bouillon en de helft kokosmelk. Op een zacht vuur laten sudderen tot het vocht verdampt is en de pompoen gaar is.
  • Alles gladmixen en bijkruiden indien nodig.
  • De grote rode bieten snijden en in dobbelsteen snijden. Gaarkoken in wat groentenbouillon, gladmixen en kruiden met gerookt zeezout.
  • De mini bietjes gaarkoken, pellen en glaceren in wat boter met een scheutje cabernet sauvignon azijn.
  • Meng voor de koffiecrumble alle ingrediënten samen en stort een dunne laag uit op een bakplaat. Ongeveer 10 minuten bakken op 180°C. Laat alles afkoelen en verkruimel met de handen.
recipe
Frédéric Van Quaethem

Frédéric Van Quaethem

Bresca
Driehoekstraat 27, 9451 Haaltert
T: +32 (0) 53 39 59 20

Frédéric verdiende zijn strepen als sous-chef in de keuken van Patrick Devos, aan het fornuis van Villa Lorraine in Ukkel, en restaurant Lijsterbes, waar hij sous-chef was toen het nog een Michelinster had. Voortbouwend op die basis tovert hij nu een inventieve keuken boordevol frisheid op tafel, waarbij het product in zijn zuiverste vorm centraal staat. In zijn restaurant Bresca, het Catalaanse woord voor de honingcel in een bijenkorf, verwent hij zijn klanten met een evenwichtig en verfijnd menu dat getuigt van zijn vakkennis en volwassenheid.

Gerelateerd