{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Couchiecous

Pieter Coomans
Pieter Coomans • De Wingerd
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)

Voor de couscous: 

  • 1 soeplepel parelcouscous
  • 1 soeplepel mosterdzaad
  • 1 wortel in fijne brunoise
  • 1/2 soeplepel grofgehakte cashewnoten
  • 1 theelepel fijngehakte munt
  • 1/2 soeplepel granaatappelpitjes
  • 10 g citroengras
  • 10 g fijngesneden gember
  • 500 ml groentebouillon
  • arachideolie
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 teentje look
  • 0,5 g garam masala

Voor de limoen-wasabimayonaise: 

  • 5 g wasabi
  • 20 g limoen
  • 10 g mayonaise

 

  • 1 groentevel (wortel)

 

BEREIDING

Voor de couscous:

  • Breng de groentebouillon samen met de gestampte citroengrasstengel en de gember aan de kook. Kook de couscous af tot hij beetgaar is. Bak ondertussen het mosterzaad aan in de arachideolie en blus lichtjes met het kookvocht. Voeg kurkuma en het lookteentje toe en stoof tot het mosterdzaad beetgaar is. Verwijder het citroengras, giet de couscous af en meng de couscous met het mosterdzaad. Bak de wortel en de noten en breng op smaak met garam masala. Meng deze onder het couscousmengsel. Laat het geheel goed afkoelen.

Voor de limoen-wasabimayonaise: 

  • Meng wasabi (naar eigen smaak) met mayonaise, zeste en het sap van 1 limoen.

Voor het wortelbel: 

  • Frituur het wortelvel enkele seconden op 180°C en vorm er nadien een mandje mee.

Voor de afwerking: 

  • Voeg de fijngesneden munt, de fijngesneden koriander en de granaatappelpitjes toe aan het couscousmengsel. Schik op het wortelvel. Werk af met wat dotjes van de limoen-wasabimayonaise.
recipe