{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Duo van asperges met hollandaisesaus, gerookte olie en tataki van tonijn en zalm

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 100 g witte asperges
  • 100 g groene asperges
  • 30 g tataki van zalm Fish is Life
  • 30 g tataki van tonijn Fish is Life
  • 10 cl hollandaisesaus Chef
  • 2 cl gerookte arbequina-olijfolie Valderrama
  • 6 g crumble van verse kruiden I Care 4 food
  • 1 g red mustard Koppert Cress
BEREIDING
  • Ontdooi de vis volgens de Fish is Life methode (d.w.z. de vis gedurende 3 minuten in lauw water onderdompelen, uit de zak halen en in een droge keukenhanddoek in een koelkamer leggen gedurende 4 à 5 uur).
  • Schil de witte asperges en verwijder de achterkanten. Doe de asperges in koud gezouten water en breng aan de kook. Prik in de achterkant van een asperge om te controleren of de groenten gaar zijn, giet ze af, laat ze afkoelen in koud water en hou ze apart.
  • Doe de groene asperges, nadat je de achterkanten hebt verwijderd, in kokend gezouten water gedurende 5 à 6 minuten. Prik in de achterkant van een asperge om na te gaan of de groenten gaar zijn, giet ze af, laat ze afkoelen in koud water en hou ze apart.
  • Warm de hollandaisesaus op, voeg gerookte olijfolie toe naar eigen smaak en kruid met peper en zout.
  • Snij de aspergepunten af en snij de rest van de groente in fijne ringetjes. Snij de tataki van zalm en tonijn in fijne sneetjes.

Afwerking:

  • Leg 3 witte en 3 groene aspergepunten op het bord en overgiet met de hollandaisesaus. Besprenkel met wat gerookte olijfolie en strooi er wat crumble van verse kruiden over. Verspreid de aspergeringetjes erover en leg de tatakisneetjes van tonijn en zalm er in een waaier omheen. Werk af met een red mustard cress.

 

recipe