{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Espuma van nieuwe aardappelen, daslook, karnemelk en garnalen uit Nieuwpoort

David Grosdent
David Grosdent • L'Envie
DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)
  • 6 nieuwe aardappelen
  • 2 dl room
  • 2 dl melk 
  • 200 g boter
  • 1 fles karnemelk
  • 100 g daslook 
  • 150 g garnalen uit Nieuwpoort
  • 100 g witte fond
  • 1 soeplepel olie 
BEREIDING
  • Kook enkele aardappelen gaar in licht gezouten water
  • Snijd de kleinste aardappel met de mandoline in fijne schijfjes en bak tussen twee bakvellen (met olie, peper en zout) 20 minuten in de oven op 170 °C
  • Snijd de aardappelen in brunoise en kook sous-vide (met boter, zout, peper, azijn en chardonnay) op 90 °C gedurende 20 minuten
  • Laat de liter karnemelk voor 3/4 inkoken en werk de reductie af met boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • Pel de garnalen en houd enkele mooie koppen opzij. Frituur die als decoratie.
  • Bak op het laatste moment de daslook
  • Mix de aardappelen samen met de botermelk en de room in de thermomix.  Haal door de roerzeef en breng op smaak. Vul een spuitfles met dit mengsel en plaats twee patronen. Houd warm
recipe
David Grosdent

David Grosdent

L'Envie
Helkijnstraat 38, 8554 Zwevegem
T: 056 22 19 83

De van oorsprong Eupense David Grosdent opende in 2015 samen met zijn partner Inès Vankeirsbilck zijn restaurant L’Envie. Op het kruispunt tussen Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk, ligt Zwevegem. Hier serveren David en Inès een creatieve keuken met streekproducten en een geheel eigen identiteit. Hij beheerst zijn klassiekers tot in de kleinste details en laat zijn feilloze techniek spreken zonder ermee op te scheppen. Hij is een van de jongste talenten van ons land.

Gerelateerd