{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Everjong met mascarponecrème en sjalotten

Martin Volkaerts
Martin Volkaerts • L’Amandier
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 250 g everjongfilet
  • 8 jonge sjalotten
  • 125 g mascarpone
  • 30 g kappertjes
  • 30 g ansjovis
  • 75 ml room
  • 50 g gebakken uien
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 Cévenne-ui
  • Zout, peper, boter
BEREIDING
  • Gaar de everjongfilets 45 minuten op 60 °C. Bak aan elke kant en snij in dunne plakjes.
  • Maak de mascarponecrème: mix de mascarpone met de ansjovis, de kappertjes en de room.
  • Bak de sjalotten in boter en een bodempje water.
  • Pel de Cévenne-ui en snij hem in plakken van 3 cm. Bak hem in boter zodat hij karameliseert.
  • Snij de lente-uitjes in reepjes en leg in koud water, zodat ze opkrullen.
recipe
Martin Volkaerts

Martin Volkaerts

L’Amandier
Rue de Limalsart 9, 1332 Genval
T: 02 653 06 71

Martin Volkaerts, het zogenaamde “enfant terrible van zijn generatie”, trok doorheen Europa en legde een parcours af om u tegen te zeggen: Nuance, De Pastorale, Noma… Met talloze ideeën keerde hij terug naar z’n familierestaurant L’Amandier in Genval waar hij klassieke Belgische gerechten met een moderne twist serveert. Martin maakt als jong aanstormend talent deel uit van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Gerelateerd