{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Everzwijnragout

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 300 g everzwijn voor stoofvlees
  • 2,5 dl bruin bier (250 g)

 

  • 80 g boschampignons
  • ½ ui (50 g)
  • ¼ teentje knoflook (1 g)
  • 1 takje platte peterselie 
  • 1 kruidenboeket 
  • 1 steranijs 
  • 1 kruidnagel
  • 1 jeneverbes
  • 1 kl scherpe mosterd (10 g)
  • 1 kl bloem (5 g)
  • ½ sneetje brood (8 g)
  • 20 g pure chocolade 
  • 1 stronk witloof (90 g)
  • 3 kroketten (85 g)
  • 2 kl boter (10 g)
  • peper en zout 
BEREIDING
  • Zet een grote stoofpot op een matig vuur en smelt er een lepel boter in. 
  • Kruid het vlees met zout en versgemalen peper en korst het een paar minuten aan langs elke zijde. Bak het vlees in enkele keren zodat elk stukje een korstje krijgt.
  • Pel de ui en de look en snipper grof. Schep het vlees uit de pot en stoof de gesnipperde ui en knoflook in het braadvet van het vlees op een laag vuurtje.
  • Doe het vlees weer in de stoofpot, bestrooi het met de bloem, roer en laat de bloem kort meebakken. Voeg nu de jeneverbes, de steranijs, de kruidnagel en het kruidenboeket toe. 
  • Giet het bier bij het vlees en breek de chocolade erover.
  • Besmeer het brood met de mosterd en leg deze met de besmeerde kant op het vlees.
  • Zet het deksel op de pot en stoof het vlees gaar op een zacht vuur tot het vlees zacht is en de saus ingedikt. 
  • Zet een pan op het vuur met wat boter en bak er de boschampignons in op. Werk de goulash ermee af. 
  • Bak de kroketjes goudbruin en krokant in de hete friteuse en warm het witloof op.
  • Serveer de everzwijngoulash met de garnituur en werk af met enkele plukjes platte peterselie.
recipe