{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Fish bowl met gemarineerde zalm

DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)

Rijst

  • 15 g sushi rijst (Horeca Select)
  • 8 g kleverige bruine rijst 
  • 8 g gerstvlokken
  • 6 g zwarte rijst

Gemarineerde zalm

  • 80 g zalm
  • 25 ml olijfolie (METRO Chef)
  • 12 ml sojasaus
  • 12 ml rijstazijn
  • 12 ml sesamolie
  • 12 g bruine rietsuiker
  • 1 teen look
  • 1 kefirblad
  • 6 g gemberpuree (Bresc)
  • 6 g sesamzaad (METRO Chef)
  • 2 lenteuitjes fijn versneden
  • 2 g chilipeper

Afwerking

  • Fijn gesneden rammenas
  • Pikante pindanoten
  • Opgelegde kerstomaat
  • Tuinkers
BEREIDING

Rijst

Meng alle ingrediënten door elkaar en spoel deze enkele keren af. Week de rijst ca. 3u in 40 ml water. Kook de rijst 20 minuten met deksel (2x omscheppen).

Gemarineerde zalm

Meng de olijfolie, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, bruine suiker, knoflook, kefir, gember, sesamzaad, lenteui en chilipepers. Marineer de zalm in 2/3 van de marinade gedurende minstens 4u.

recipe