{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Fish & Chips met wakametartaar

DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 800 g lengfilets
  • 18 g verse gist
  • 2 dl bier op kamertemperatuur
  • 12 g suiker
  • 200 g patisseriebloem
  • een scheutje azijn
  • peper en zout
  • aardappelwedges
  • 10 g wakame
  • 4 g wakamepoeder
  • 3 g limoenzeste
BEREIDING
  • Verwijder alle graten uit de vis en snij hem in gelijke porties van ongeveer 3 cm (stukken van 50 à 60 g). Dep de vis droog en kruid met peper en zout.
  • Los de gist op in het bier, voeg suiker en azijn toe en als laatste de bloem. Roer goed door tot je een mooi dik beslag hebt. Kruid dit beslag met peper en zout en zet het zo’n 30 minuten op een warme plek zodat de gist zijn werk kan doen. Haal  de stukken vis door het beslag en frituur ze op 170 graden goudbruin.
  • Frituur de aardappelwedges krokant op 180 graden. Bestrooi ze met zout direct als ze uit de frituur komen.
  • Pimp je tartaarsaus met fijngesneden verse wakame, wakamepoeder en limoenzeste.
recipe