{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

framboos, yoghurt, zure room

Olivier Van Sebroeck
Olivier Van Sebroeck • Bistro Vintage
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 400 g frambozencoulis
  • 200 g melk
  • 200 g room
  • 250 g eidooier
  • 200 g zuiker
  • 8 blaadjes gelatine
  • 600 g room
  • 50 g water
  • 50 g glucosesiroop
  • 100 g room
  • 100 g sorbitol
  • 7 g agar agar
  • 5 blaadjes gelatine
  • 800 g zure room
  • 300 g witte chocolade
  • yoghurt
  • suiker
  • water
  • limoensap
BEREIDING

 Voor de mouse van framboos:

  • melk, room en coulis van framboos opkoken
  • ruban kloppen van de dooiers en suiker
  • de ruban toevoegen aan stap 1
  • gelatine toevoegen
  • de room toevoegen en alles goed mengen

Voor de flexibel van zure room:

  • water, glucose, room en agar opkoken
  • gelatine en chocolade toevoegen
  • alles op de zure room gieten en goed mengen
  • uitstorten op een plaat

Voor de hangop van framboos:

  • yoghurt een nacht laten uithangen en afsmaken met bloemsuiker en frambozencoulis

Voor de yoghurt crème:

  • Griekse yoghurt afsmaken met suiker, mascarpone, limoensap. 2bld gelatine toevoegen en 300 gr geklopte room onder 1kg massa spatelen.
recipe
Olivier Van Sebroeck

Olivier Van Sebroeck

Bistro Vintage
Rijkerooistraat 14, 2550 Kontich
T: 03 337 09 43

In 2012 werd Steven Wullaert door Gault & Millau benoemd tot beste sommelier van België en in september 2017 nam hij het roer en de leiding over van Bistro Vintage, het kleine broertje van sterrenrestaurant Nuance, waar hij als ongeëvenaard wijnkenner de keldermeester was. In de keuken zwaait jonge chef Olivier Van Sebroeck de scepter, met klassieke brasseriegerechten maar ook een onvervalst gastronomisch menu, dat even verfijnd als toegankelijk is. Bistronomie dus, met creatieve toetsen op basis van seizoensproducten. Altijd weer een succesformule.

Gerelateerd