{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Fregola met venusschelpen

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 150 g venusschelpen
  • 50 g fregola sarda
  • 150 g kerstomaten
  • 1 stengel lente-ui (20 g)
  • ¼ Spaanse rode peper (5 g)
  • ½ teentje knoflook (2,5 g)
  • 2 takjes platte peterselie (5 g)
  • Sap van ¼ citroen (15 g)
  • ½ dl witte wijn
  • 1 el olijfolie (20 g)
  • Peper van de molen en zout
BEREIDING
  • Kook de fregola beetgaar in gezouten water in ca. 11 minuten. Spoel de venusschelpen enkele keren grondig zodat alle zandresten verdwenen zijn.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie op het vuur. Pel de knoflook, snij hem in fijne plakjes en voeg hem bij de venusschelpen en de gehalveerde kerstomaten. Zet het deksel op de pot en stoom de schelpen tot ze open staan. Blus vervolgens met een scheut witte wijn en pers de citroen erbij.
  • Snipper de lente-ui, de Spaanse peper en de platte peterselie fijn en meng met de fregola onder de schelpen. Breng op smaak met peper van de molen en indien nodig wat grof zeezout.
recipe