{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Ganzenlever, vijg, rode vruchten, rabarber, zomertruffel

Alessandro Ciriello
Alessandro Ciriello • L'Horizon
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 1 stuk verse ganzenlever 
  • 6 vijgen 
  • mengeling van rode vruchten (bosbessen, frambozen,
  • braambessen) 
  • rabarbar 
  • mix van bloemen uit de tuin 
  • zomertruffel · suiker (50 g en 150 g)
  • rode wijn 
  • bevroren rode vruchten 
  • boekweitkorrels 
  • puree van rode biet
BEREIDING
  • Maak de lob ganzenlever schoon, haal er de zenuwen uit en snijd in plakjes.
  • Pocheer de rabarber in een mengsel van bloem + 50 g suiker en 200 ml water.
  • Voor de jus: laat een ui en de rode vruchten slinken, voeg de suiker toe en laat lichtjes karamelliseren. Blus met de rode wijn (10 cl) en een scheut water.
  • Laat het geheel inkoken en klop op met de boter (50 g).
  • Mix de vacuüm gegaarde biet met de vanille en grof zout tot een puree.
  • Dresseer de verse rode vruchten, gepocheerde rabarber, truffelschilfers, enkele hoopjes bietenpuree en wat boekweitzaadjes.
  • Bak op het laatste moment de ganzenlever. Laat hem een poos afkoelen op een vel keukenpapier (dat neemt het vet op) en dresseer op het bord.
  • Serveer de halfgebakken ganzenlever (gaartijd voor één plakje: 1 min 30 aan elke kant op een matig vuur).
recipe
Alessandro Ciriello

Alessandro Ciriello

L'Horizon
Rue du Moulin, 1325 Chaumont-Gistoux
T: 010 22 75 65

Net als vele andere chefs, van Jean-Philippe Watteyne tot Alexandre Dionisio, werd Alessandro Ciriello bekend dankzij de televisie, meer bepaald dankzij het programma Objectif Top Chef. Maar net als andere tv-sterren dankt hij zijn vooraanstaande positie binnen de Belgische culinaire wereld in de eerste plaats aan zijn talent en creativiteit. Zijn restaurant L’Horizon, dat hij anderhalf jaar geleden opende in een bochtig veldweggetje op enkele kilometers van Brussel, is een van de mooiste revelaties van de laatste jaren. Een voorbeeldige mix van moderniteit en gezelligheid.

Gerelateerd