{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

gegrilde fazantenfilet met rode currysaus

Truong Thi Quyên
Truong Thi Quyên • Little Asia
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)

Voor de fazant:

  • 500 g fazantenfilet
  • 4 stengels citroengras (witte gedeelte geraspt en groene gedeelte geplet)
  • 1 sl geraspte verse gember
  • 1 kl geperste look
  • 1 sl vissaus
  • 1 sl donkere sojasaus
  • 1 kl kurkumapoeder
  • 1 kl arachideolie
  • snuifje zeezout en peper

Voor de rode currysaus:

  • 2 Spaanse pepers in reepjes gesneden
  • 1 wortel (in reepjes gesneden en krokant gaar laten koken)
  • 100 g prinsessenboontjes (zacht gegaard in kokend water)
  • 200 g Parijse champignons
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 1 kl geperste look
  • 2 sl rode curry pasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1 sl arachideolie
  • 1 sl vissaus
  • 1 kl rietsuiker
  • snuifje zeezout
  • 1 bos koriander
  • 100 g verse Aziatische basilicum
BEREIDING

Voor de fazant:

  • Kerf de fazantenfilet in en kruid ze in een kom met look, gember, citroengras, kurkuma, vissaus, sojasaus, peper, zout en olie en laat 15 minuten trekken.

Voor de currysaus:

  • Fruit het groene, geplette gedeelte van het citroengras samen met de look in olie.
  • Voeg alle groenten en curry toe.
  • Overgiet met water, kokosmelk en laat 5 minuten stoven.
  • Kruid met vissaus, zeezout, suiker, roer om en werk af met koriander en basilicum.

Bak de gekruide fazantenfilet goudbruin en gaar in olie of in de oven of op houtskool. Zorg dat de buitenkant krokant is en de binnenkant rosé. Serveer de fazantenfilet in dunne plakjes en doe de currysaus erbij.

Serveer dit gerecht met witte gekookte rijst of stokbrood. 

recipe
Truong Thi Quyên

Truong Thi Quyên

Little Asia
Sint-Katelijnestraat 8, 1000 Brussel
T: 02 502 88 36

Truong Thi Quyên verliet haar vaderland Vietnam toen ze nog een kind was, maar is hier in België uitgegroeid tot een grote naam in de gastronomische wereld. Haar Brusselse restaurant Little Asia is een instituut voor al wie houdt van de echte Aziatische keuken. Dankzij haar boeken en verschijningen op kookzender Njam, waar ze bovendien de eerste buitenlandse kok was, kon ook het grote publiek kennismaken met de pure Vietnamese smaken die zich ver van alle clichés houden. Haar glimlach vat als geen ander samen hoe vrijgevig en gastvrij Vietnam wel is, met heerlijke gerechten vol verse kruiden en authentieke producten.

Gerelateerd