{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Gegrilde hoevekip, witte asperges, morieljes, daslook 

Laurens Snykers
Laurens Snykers • Restaurant Zoethout
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 2 kipfilets met vel 
  • 16 witte asperges 
  • 100 g morieljes 
  • 100 g daslook 
BEREIDING
  • De kipfilets kruiden en kort grillen, verder garen in de oven op 75 ° celsius  gedurende 20 min.
  • De asperges schillen en portioneren, hiervan gaan we bouillon trekken met zout en bonenkruid. De bouillon doorzeven en verwarmen tot net onder het kookpunt. 
  • De asperges 8 à 9 minuten garen en daarna direct verfrissen in ijswater.
  • De morieljes kort onderdompelen in warm gezouten water en direct op keukenrol plaatsen en op een warme plaats weg zetten.
  • De 75 gr daslook mixen met 250 ml druivenpitolie, limoensap en xantana. Deze massa laten uitlekken in een fijne zeef.
  • De asperges kort grillen en afkruiden.
  • Als eerste snijden we de kip overlangs door, zodat de garing mooi naar boven kan liggen hier rond schikken we de asperges en de kortgebakken morieljes , afwerken met de daslook olie , verse daslook en daslook kappertjes. 
recipe
Laurens Snykers

Laurens Snykers

Restaurant Zoethout
Vloeiherkstraat 14, 3830 Wellen
T: 012 64 53

Met zijn amper 28 jaar is Laurens Snykers een van de vier nieuwe chefs van de Belgische JRE in 2017. Na zijn strepen te hebben verdiend bij onder andere Vous lé Vous, opende hij zijn eigen restaurant Zoethout in een prachtige 18de-eeuwse hoeve in Wellen, ten zuiden van Hasselt. Hij kookt met streekproducten, groenten uit zijn eigen moestuin en de gastronomische rijkdommen die Haspengouw te bieden heeft.

Gerelateerd