{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Gegrilde zalm met gegrilde groenten en hollandaisesaus met kappertjes

DIT HEB JE NODIG (voor 10 personen)
  • 2½ dl Knorr Garde d’Or hollandaisesaus
  • 20 g kappertjes
  • 3 à 4 stengels prei
  • suiker
  • limoenrasp
  • citroenrasp
  • 10 zalmfilets
  • 20 groene asperges
  • 20 lente-uien
  • 50 ml olijfolie
  • ½ dl Hellmann’s citrusvinaigrette
  • peper en zout

 

BEREIDING

Voor de saus:

  • Verwarm de hollandaisesaus. Voeg de kappertjes toe. Draai de saus glad in een blender. Passeer en giet de saus in een sifon. Zet de sifon onder druk met een patroon en hou warm au bain-marie.

Voor de prei:

  • Trek de prei vacuüm samen met wat zout, suiker en rasp van limoen en citroen.
  • Gaar de prei in een oven op 92°C. Verwijder de zak en gril de prei kort aan beide kanten.

Voor de zalm en groenten:

  • Bestrijk de zalmmootjes, asperges en lente-uien met olijfolie. Gril ze aan beide kanten tot de juiste gaarheid is bereikt. Kruid ze met zout en peper.

Dressage:

  • Leg de gegrilde zalmmootjes samen met de gegrilde groenten op de borden. Maak de groenten af met citrusvinaigrette. Spuit tot slot de luchtige hollandaisekappersaus erbij.
recipe