{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Gepocheerd ei met aardpeer, dooierzwammen & limoen

DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)

Gepocheerd ei

  • 1 ei (ARO)

Aardpeer

  • 1 aardpeer

Knolselder

  • 3 schijfjes rauwe knolselder
  • 10 ml Basilicumolie (Horeca Select)
  • Grof zeezout (METRO Chef)

Dooierzwammen

  • 25 g gekuiste dooierzwammen
  • 20 g witte wijnazijn
  • 4 g suiker (ARO)
  • 1 korianderbol (METRO Chef)

Truffelvinaigrette

  • 10 ml arachideolie (METRO Chef)
  • 6 ml xeresazijn (METRO Chef)
  • 1 ml truffeljus
  • 1 druppeltje witte truffelolie (METRO Chef)

Afwerking

  • Kervel
  • Limoen
BEREIDING

Gepocheerd ei

Gaar het ei gedurende 1 uur op 65°C in de sous-vide. Breek het ei voorzichtig en kruid met wat peper.

Aardpeer

Kook de aardpeer in gezouten water, snij in partjes en bak in boter.

Knolselder

Maak de knolselder aan met basilicumolie, dragonolie, grof zeezout en peper.

Dooierzwammen

Kook de azijn op met 20 ml water, suiker en koriander. Giet op de dooierzwammen en bewaar gekoeld.

Truffelvinaigrette

Meng alle ingrediënten samen.

Afwerking

Garneer op bord en werk af met kervel en enkele druppels limoensap.

recipe