{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Gerookte hoevekip, rode biet, paarse boerenkool 

Laurens Snykers
Laurens Snykers • Restaurant Zoethout
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 160 g gerookte hoevekip
  • 150 g opgelegde rode biet
  • 100 g gekookte biet
  • 50 g bietscheuten
  • 8 stengels paarse boerenkool
BEREIDING
  • De helft van de opgelegde biet snijden in tartaar en aanmaken met peper, zout en kriekenazijn.
  • De overige helft in dunne schijven snijden op de mandoline en kort marineren met kriekenazijn.
  • De gekookte biet mixen tot een gladde massa met een beetje limoensap en tabasco.
  • De boerenkool garen in een lak van groentebouillon en boter tot deze beetgaar is.
  • De bietscheuten gebruiken we als afwerking.
  • De gerookte hoevekip dun versnijden.
  • Als eerste leggen we de bietentartaar op het bord, hierop schikken we de gerookte hoevekip en de gemarineerde rode biet. De boerenkool even laten uitlekken op keukenrol en dan willekeurig op de kip leggen. Afwerken met de bietcrème en de bietscheuten. 
recipe
Laurens Snykers

Laurens Snykers

Restaurant Zoethout
Vloeiherkstraat 14, 3830 Wellen
T: 012 64 53

Met zijn amper 28 jaar is Laurens Snykers een van de vier nieuwe chefs van de Belgische JRE in 2017. Na zijn strepen te hebben verdiend bij onder andere Vous lé Vous, opende hij zijn eigen restaurant Zoethout in een prachtige 18de-eeuwse hoeve in Wellen, ten zuiden van Hasselt. Hij kookt met streekproducten, groenten uit zijn eigen moestuin en de gastronomische rijkdommen die Haspengouw te bieden heeft.

Gerelateerd