{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Griet, verse kruiden uit de tuin, jus van sperziebonen

Thomas Troupin
Thomas Troupin • La Menuiserie
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 4 grietfilets
  • 300 g zout
  • 100 g suiker
  • erwten
  • 16 dunne schijfjes courgette
  • 20 g fijngesneden sjalot
  • 60 g verjus
  • boter
  • 500 g sperziebonen van Longfaye
  • 300 g wilde appel
  • venkel
  • Agastache bladeren
  • waterpeper
  • gedroogd Agastache poeder
BEREIDING
  • Bedek de grietfilets met zout en suiker. Laat ze 8 min rusten, spoel af en zet ze 5 uur in de koelkast.
  • Leg de vis in een chafing dish en laat zacht worden onder de warmtelamp. 
  • Laat de sjalotten samen met de verjus inkoken. Voeg de erwtjes, courgette, boter en de blaadjes van de dropplant toe en laat het geheel smoren in boter. 
  • Haal net voor het opdienen de bonenjus en de appelen uit de koelkast. Kruid bij. 
  • Schik de in boter gesmoorde groenten op de vis. Werk af met de blaadjes van de dropplant en de waterpeper. 
  • Serveer op het laatste moment de jus.
recipe
Thomas Troupin

Thomas Troupin

La Menuiserie
Champagne 12, 4950 Weismes
T: 080 44 44 85

Nog niet eens dertig is hij, maar Thomas Troupin is nu al een ster aan het Belgische gastronomiefirmament. Amper vier maanden nadat zijn restaurant La Menuiserie de deuren opende, mocht deze chef-kok met een groot hart en bijtende humor al een ster op zijn palmares schrijven. In 2013 besloot hij om samen met zijn vrouw de sprong te wagen en hun eigen zaak te starten in de voormalige timmermanswerkplaats van Marcha's grootvader. De stijl van Thomas Troupin is heel persoonlijk, vrolijk en genereus, met veel aandacht voor lokale verankering.

Gerelateerd