{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Gyoza met kaasroom

Jean-Michel Verzele
Jean-Michel Verzele • Resto Cinq
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)

Voor het deeg:

  • 200 g bloem
  • 2 eierdooiers
  • Een snufje zout

Voor de kaasroom:

  • 150 g petit fiancé
  • 20 g melk
  • 20 g room
  • Een draai van de pepermolen

Voor de chutney:

  • uien
  • witte wijnazijn
  • suiker
  • kweeperen
  • peren
  • steranijs
  • kaneel
  • rozijnen
BEREIDING

Voor het deeg: 

  • Dun uitrollen en 4 minuten voorkoken in kokend water.

Voor de kaasroom: 

  • Steek rondjes uit het deeg. Spuit op ieder rondje een toefje kaasroom.
  • Plooi de rondjes dicht en kleef vast met wat eierdooier.
  • Kook 3 minuten in de stoomoven.
  • Dresseer met de chutney, pickles, appel en hazelnootcrumble.

Voor de chutney:

  • Fruit de uien in de boter en olijfolie. Blus met wittewijnazijn.
  • Voeg suiker toe. Laat inkoken.
  • Voeg kweeperen, peren, steranijs, kaneel en rozijnen toe. Laat tot moes koken.
recipe
Jean-Michel Verzele

Jean-Michel Verzele

Resto Cinq
Lenniksebaan 361, 1070 Anderlecht
T: 02 522 96 41

Jean-Michel Verzele groeide op in een horecafamilie. Als zoon van restauranthouders kreeg hij koken met de paplepel ingegoten. Het stond dus in de sterren geschreven dat hij zich zou perfectioneren bij enkele grote namen uit de gastronomie. Zo roerde hij in de potten bij sterrenrestaurants Michel*, Le Passage* en Château du Mylord**. Met alle vereiste basiskennis en technieken op zak besloot hij in 2016 om zijn eigen weg te gaan. Zijn restaurant Le Cinq, in de Brusselse rand, doet het intussen meer dan behoorlijk. Met zijn 35 jaar tovert Jean-Michel Verzele er een sprankelende bistronomie op tafel.

Gerelateerd