{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Hinde met kastanjes, krieltjes en koolrabi

Martin Volkaerts
Martin Volkaerts • L’Amandier
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 500 g hindefilet
  • 125 g kastanjes
  • 125 g melk
  • 12 krieltjes
  • 1 koolrabi
  • 4 ministronkjes witloof
  • 4 kumquats
  • Zout, peper, boter
BEREIDING
  • Braad de hindefilet aan beide kanten aan. Laat vervolgens 8 minuten verdergaren in de oven op 180 °C. Laat 10 minuten rusten.
  • Mix de kastanjes en de melk tot een gladde puree en kruid het geheel.
  • Kook de krieltjes 10 minuten in gezouten water. Snij ze in plakjes van 2 cm.
  • Gaar het witloof in boter en een bodempje water, zodat het karameliseert.
  • Snij de koolrabi in dunne schijven met een Japanse mandoline. Breng op smaak met wat rijstazijn. Snij met een vormpje cirkels uit en rol er enkele op.
  • Snij de kumquats in fijne schijfjes en garneer er het gerecht mee.
recipe
placeholder
placeholder
Martin Volkaerts

Martin Volkaerts

L’Amandier
Rue de Limalsart 9, 1332 Genval
T: 02 653 06 71

Martin Volkaerts, het zogenaamde “enfant terrible van zijn generatie”, trok doorheen Europa en legde een parcours af om u tegen te zeggen: Nuance, De Pastorale, Noma… Met talloze ideeën keerde hij terug naar z’n familierestaurant L’Amandier in Genval waar hij klassieke Belgische gerechten met een moderne twist serveert. Martin maakt als jong aanstormend talent deel uit van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Gerelateerd