{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Kalfshaasje, ganda-ham, zoete aardappel, gedroogde vijg, bloemkool

Alessandro Ciriello
Alessandro Ciriello • L'Horizon
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 1 kalfshaasje van 400 g 
  • 24 sneetjes gandaham 
  • 6 vijgen 
  • 2 gedroogde vijgen
  • 2 bloemkolen 
  • 12 zoete aardappelen 
  • scheutje Sopraffino 
  • scheutje olijfolie
BEREIDING
  • Maak een bloemkoolpuree (kook de bloemkool in melk tot hij gaar is) en mix met peper en zout in de keukenrobot.
  • Snijd enkele plakjes rauwe bloemkool en overgiet met een vinaigrette van Sopraffino/olijfolie.
  • Maak een zoeteaardappelpuree met vanille (zoals met de bloemkool + vanille).
  • Voor de saus: blus de pan met de kalfsfond en balsamicoazijn.
  • Haal het kalfsvlees door het paneermeel van gandaham (omdat de ham van nature gezouten is, hoef je het kalfsvlees niet meer te kruiden) en schroei het aan. Dresseer de puree van zoete aardappel en bloemkool in kleine puntjes op het bord, samen met stukjes gedeshydrateerde vijgen. Werk af met verse kruiden (atsina, affilla, vene cress).
recipe
Alessandro Ciriello

Alessandro Ciriello

L'Horizon
Rue du Moulin, 1325 Chaumont-Gistoux
T: 010 22 75 65

Net als vele andere chefs, van Jean-Philippe Watteyne tot Alexandre Dionisio, werd Alessandro Ciriello bekend dankzij de televisie, meer bepaald dankzij het programma Objectif Top Chef. Maar net als andere tv-sterren dankt hij zijn vooraanstaande positie binnen de Belgische culinaire wereld in de eerste plaats aan zijn talent en creativiteit. Zijn restaurant L’Horizon, dat hij anderhalf jaar geleden opende in een bochtig veldweggetje op enkele kilometers van Brussel, is een van de mooiste revelaties van de laatste jaren. Een voorbeeldige mix van moderniteit en gezelligheid.

Gerelateerd