{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Sot-l'y-laisse van kip met langoestinestaarten en groene-aspergespunten

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 80 g langoestinestaarten
  • 50 g sot-l’y-laisse
  • 1 mespunt Verstegen sesamzaad
  • 1 koffielepel boekweit
  • 1 koffielepel Valderrama smoked oil
  • 1 eetlepel Kikkoman terriyaki glaze
  • 1 koffielepel en 1 eetlepel drinkazijn Thai basil
  • 30 g groene-aspergepunten (3 tips)
  • 1 mespunt bieslook
  • Limoen naar smaak (1/8 per persoon zou moeten volstaan)
BEREIDING
  • Maak een tartaar van de langoestinestaarten en meng er de bieslook, smoked oil, wat drinkazijn Thai basil en een klein scheutje limoensap onder.
  • Snij de asperges in schijfjes en marineer ze in de drinkzijn. Flambeer de puntjes met de bunsenbrander.
  • Bak de sot-l’y-laisse aan en gebruik de terriyaki met een scheutje limoensap om het vlees te lakken.
  • Voor de afwerking: vul een rond vormpje met de langoestinetartaar, strooi er wat sesamzaad over, dresseer de aspergeschijfjes en -punten erop en eindig met een stuk sot-l’y-laisse. Werk af met de gepofte boekweit en zeste van limoen.
recipe