{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Korean Beef Taco, kimchi, pico de gallo en spicy cucumber salad

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • 1 taco
  • 75 g dunne lende of entrecote
  • 15 g ui
  • 10 g jonge ui
  • 8 g wortel
  • 2 g sesamzaadjes
  • 3 ml arachideolie

Voor de marinade (voor 110 ml): 

  • 22 ml sojasuas
  • 10 g bruine suiker
  • 7,5 ml mirin
  • 20 g ui
  • 4 g look
  • 40 g rode appel
  • 4 g gemalen gember
  • 4 ml sesamolie

Voor de pittige komkommersalade: 

  • 10 g little gem
  • 2 blaadjes paarse shiso
  • 5 g kimchi van augurk
  • 15 g pittige komkommer

Voor de pittige komkommer (voor 100 g): 

  • 70 g komkommer
  • 9 g sambal oelek
  • 3 ml rijstazijn
  • 3 g suiker
  • 3 g fi jngehakte look
  • 9 g fi jngesneden rode ui

Voor de PIcco de Gallo (voor 90 g): 

  • 10 g rode ui
  • 80 g verse tomatenblokjes
  • 0,5 g jalapeñopepers
  • 1 g koriander
  • 2 ml limoensap
BEREIDING

Voor de marinade: 

  • Meng alle ingrediënten van de marinade in een grote mengkom. Marineer het vlees minstens 12 u in de koelkast en bak het daarna samen met de groenten op hoge temperatuur in wat arachideolie. Voeg het sesamzaad toe wanneer het vlees bijna gaar is.

Voor de pittige komkommersalade: 

  • Meng alle ingrediënten.

Voor de Pico de Gallo:

  • Meng alle ingrediënten en breng op smaak met limoensap en zout.

 

recipe