{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Krokant mimolette

Alex Verhoeven
Alex Verhoeven • Fleur de Sel
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)

Voor het deeg:

  • 100 g bloem
  • 50 g water
  • 1 koffielepel olijfolie
  • snuifje zout
  • 100 g eekhoorntjesbrood

Voor de kappa:

  • 150 g melk
  • 2,4 g kappa (texturas)
  • 100 g mimolette kaas

Voor de sjalot:

  • 1 sjalot
  • 50 g suiker
  • 50 g azijn
BEREIDING

Voor het deeg:

  • Voeg de bloem , het water , olijfolie en het zout samen en kneed tot een glad deeg.
  • Laat dit 1 uur rusten in de frigo.
  • Rol vervolgens het deeg uit tot 2mm dik en steek hier ringen uit.
  • Prik enkele keren in het deeg met een vork.
  • Leg deze op een afbakmatje of boterpapier en bak af in een over op 180°c voor +- 11 minuten.
  • Laat 100g eekhoorntjesbrood drogen in de oven op 60g graden voor enekele uren (best op voorhand doen)
  • Achteraf cutteren met een klein snuifje zout.

Voor de kappa:

  • Mix de 150g melk  en de 2,4g kappa samen en breng aan de kook .
  • Als dit kook mix je hier de 100g mimolette kaas aan toe in kleine stukjes en mix je dit tot een gladde massa.
  • Doe dit in een kom en laat dit opstijven in de frigo.
  • Vervolgens, als het opgesteven is, cutteren tot gladde creme en in een spuitzak doen.

Voor de sjalot:

  • Snijd de sjalotte in fijne brunoise .
  • Zet de suiker op met de azijn en laat dit kort opkoken.
  • Doe de sjalot brunoise in de warme Zoetzuur mengeling en laat hierin afkoelen.

Afwerking:

  • Om te dresseren nemen we de krokantjes , hierop spuiten we de kaascreme.
  • Hierop een beetje van de brunoise van sjalot zoetzuur.
  • Vervolgens afwerken met wat fijn geschaafde mimolette kaas en poeder van eekhoorntjesbrood.
recipe
Alex Verhoeven

Alex Verhoeven

Fleur de Sel
Turnhoutsebaan 189, 2460 Kasterlee
T: 014 75 34 68

Als opvallende figuur in de nieuwe Vlaamse culinaire scene belichaamt Alex Verhoeven perfect de waarden van de jonge keukenkunst die momenteel in België hoogtij viert. In zijn Kempense Fleur de Sel biedt hij samen met zijn partner Nathalie De Baenst een creatieve menukaart aan die uitgaat van de klassieke gastronomie en er met veel vaardigheid de grenzen van opzoekt. 

www.fleur-de-sel.be

Gerelateerd