{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Kwartelei met truffel

Alex Verhoeven
Alex Verhoeven • Fleur de Sel
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 4 kwarteleieren
  • 2 g bianchetti of zwarte truffel in fijne plakjes ·
  • 50 g room
  • 20 g truffeljus
  • 10 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 4 koffielepels geroosterd panko broodkruim
BEREIDING
  • Kook de kwarteleitjes 2,5 minuten op een zacht vuur en koel onmiddellijk af in ijswater.
  • Pel deze.
  • Neem de plakjes truffel en bedruppel met olijfolie.
  • Kleef ze rond het kwarteleitje
  • Leg een lepeltje geroosterde panko in het midden van het bord.
  • Leg in het midden van het bord op het broodkruim.
  • Kook de 50g room op met de 10g boter en de 20g truffeljus, mix dit schuimig op.
  • Dresseer de schuimige saus rond het eitje en werk af met een beetje olijfolie.
recipe
Alex Verhoeven

Alex Verhoeven

Fleur de Sel
Turnhoutsebaan 189, 2460 Kasterlee
T: 014 75 34 68

Als opvallende figuur in de nieuwe Vlaamse culinaire scene belichaamt Alex Verhoeven perfect de waarden van de jonge keukenkunst die momenteel in België hoogtij viert. In zijn Kempense Fleur de Sel biedt hij samen met zijn partner Nathalie De Baenst een creatieve menukaart aan die uitgaat van de klassieke gastronomie en er met veel vaardigheid de grenzen van opzoekt. 

www.fleur-de-sel.be

Gerelateerd