{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Lamsfilet, zeekraalpesto, yoghurt, zuring

Stéphane Diffels
Stéphane Diffels • L'Air de Rien
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 2 lamsfilets
  • 150 g zeekraal
  • 40 g kaas van het type Le Vieux Herdier
  • 80 g pijnboompitten
  • 10 cl olijfolie
  • suiker
  • een scheutje rijstazijn
  • 30 g spinazie
  • yoghurt
  • 4 blaadjes zuring
  • 1 bloemige aardappel
  • zout
BEREIDING
  • Begin met de yoghurt. Breng 1,5 l melk aan de kook. Laat afkoelen tot minder dan 45 °C.
  • Voeg een natuuryoghurt toe. Laat gedurende 4 tot 5 uur op 40 °C koken in weckpotten.
  • Laat uitlekken in een kaasdoek. Voeg zout toe.
  • Kook de aardappel in de wei van de yoghurt. Mix, kruid met zout. Leg op een siliconenmatje en laat gedurende 3 uur drogen op 70 °C.
  • Maak de pesto. Mix de zeekraal met de kaas, pijnboompitten, olijfolie, rijstazijn, spinazie, zout en een beetje suiker.
  • Snijd met een dresseerring rondjes uit de zuringblaadjes.
  • Gebruik ook de twijgjes, hak ze zo fijn mogelijk. Meng de fijngehakte twijgjes met pesto en zeekraal.
  • Braad de filet in olijfolie.
recipe
Stéphane Diffels

Stéphane Diffels

L'Air de Rien
Chemin de la Xhavée 23, 4130 Fontin
T: 04 225 26 24

L’Air de Rien kreeg niet voor niets 16 op 20 van de Gault & Millau. Meer en meer liefhebbers ontdekken het restaurant in de buurt van Luik. De chef, Stéphane Diffels, is een autodidact die overloopt van talent. Zijn keuken is heel persoonlijk, creatief en vernieuwend. Hou hem zeker in de gaten.

 

Gerelateerd