{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Langoustine met citrus

Alex Verhoeven
Alex Verhoeven • Fleur de Sel
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 4 langoustines
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 1 bloedsinaasappel
  • zwarte peper
  • zout
  • takjes
  • olijfolie
BEREIDING
  • Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal.
  • Pers de citrusvruchten en meng de sappen.
  • Leg hierin de langoustines en laat deze +- 1 uur in de frigo staan in het vocht.
  • Haal deze er vervolgens terug uit en leg op een stukje keukenpapier om uit te lekken.
  • Rasp hierover een klein beetje citroen zeste.
  • Werk af met een klein beetje fleur de sel en enkele takjes .
  • Serveer dit op crushed ice.

 

recipe
Alex Verhoeven

Alex Verhoeven

Fleur de Sel
Turnhoutsebaan 189, 2460 Kasterlee
T: 014 75 34 68

Als opvallende figuur in de nieuwe Vlaamse culinaire scene belichaamt Alex Verhoeven perfect de waarden van de jonge keukenkunst die momenteel in België hoogtij viert. In zijn Kempense Fleur de Sel biedt hij samen met zijn partner Nathalie De Baenst een creatieve menukaart aan die uitgaat van de klassieke gastronomie en er met veel vaardigheid de grenzen van opzoekt. 

www.fleur-de-sel.be

Gerelateerd