{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Mango, hangop, crumble, havermout

Joeri Huybs
Joeri Huybs • Vin Perdu
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 300 g boter
  • 300 g suiker
  • 1 kg havermout
  • hangop
  • limoensap
  • poedersuiker
  • 3 l water
  • 1,5 kg suiker
  • gember
  • 6 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • 300 ml witte wijn
  • 3 peulen kardemom
  • 3 st steranijs
  • 1 kaneelstok
  • 2 limoenen, mango
BEREIDING
  • Meng de boter, suiker en havermout en bak op een ovenplaat in een voorverwarmde oven van 170°C. Roer ondertussen regelmatig eens om.
  • Maak de hangop door yoghurt enkele uren uit te hangen in een doek. Verwerk er limoensap en bloemsuiker in. 
  • Gebruik opgelegde stukken mango. Om de siroop daarvoor te maken voeg je het water, suiker, gember, kruidnagels, jeneverbessen, witte wijn, kardemom, steranijs, kaneelstok en sap van twee limoenen samen.
  • Maak ook een coulis van mango.
  • Dresseer de crumble, de hangop, de opgelegde stukken mango en de coulis op een bord. 
recipe
Joeri Huybs

Joeri Huybs

Vin Perdu
Steenweg op Mol 114, 2360 Oud-Turnhout
T: 0032 14 72 38 10

In zijn restaurant Vin Perdu biedt Joeri Huybs samen met zijn partner Griet Broeckx een seizoensgebonden keuken aan, waarin verse producten centraal staan. De Kempense chef voegt aan zijn gerechten graag een vernieuwende toets toe, met alle respect voor de klassieke basis. Vorig jaar veranderde Vin Perdu radicaal zijn formule, en schakelde het van een traditioneel gastronomisch restaurant om naar bistronomie met een uitmuntende wijnkaart.

Gerelateerd