{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Mosselen, krokantje van inktvis, jodiummeringue, zure yoghurt

Olivier Massart
Olivier Massart • Ô de Vie
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 4 kroepoeks van inktvisinkt 
  • 12 jumbomosselen 
  • gel van Griekse yoghurt 
  • zilte meringues met mosseljus 
  • kapucijnbloem en venecress
  • dille
  • limoen
BEREIDING
  • Bereid de mosselen ‘marinière’ zoals het  hoort en laat ze onmiddellijk afkoelen. Frituur de kroepoeks, dep ze voorzichtig droog en besprenkel ze met wat zout.
  • Maak met de mosseljus een meringue met eiwit en laat die gedurende 4 uur op 80°C uitdrogen in een convectieoven, zet ze opzij in de dehydrator.
  • Bereid een gel met de Griekse yoghurt en de mosseljus en werk op met room. 
recipe
Olivier Massart

Olivier Massart

Ô de Vie
Chaussée De Tongres 98, 4451 Juprelle
T: 04 246 41 24

Zeven jaar geleden opende Olivier Massart met zijn partner Fabienne het restaurant Ô de Vie. De Luikenaar is een van de meest vernieuwende chefs in de regio. Een hedendaagse, sobere keuken met een focus op de smaken en respect voor de producten.

Gerelateerd