{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Nieroogkreeft, zeegroenten, crème van codium

Michiel Rabaey
Michiel Rabaey • Storm
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 4 grote nieroogkreeften
  • 2dl codiumolie
  • 3 dooiers
  • 5cl witte wijn azijn
  • Klein assortiment verse algen
BEREIDING
  • 2dl zeewater opkoken met 1,5gr agar en fijn uitstorten, met vorm daarvoor geschikt uitsteken
  • Dooiers, witte wijn azijn, peper, zout en codiumolie opmixen tot gladde creme/emulsie
  • Algen rauw op bord verdelen
  • Plakje gelei overleggen en dotjes emulsie op spuiten
  • Nieroogkreeft kort bakken op groot vuur en serveren op de gelei
  • Dotjes afwerken met fijn gesneden algen en algenpoeder
recipe
Michiel Rabaey

Michiel Rabaey

Storm
Hendrik Baelskaai 21, 8400 Oostende
T: 059 28 02 61

Michiel Rabaey is een kind van de zee. Logisch dus dat ook zijn carrière volledig in het teken staat van de zee en zijn liefde voor 'zijn' West-Vlaanderen. Hij verdiende zijn sporen in Villa Maritza en de Ostend Queen en verfijnde zijn vakkennis tijdens internationale stages bij onder meer El Celler de Can Roca in Catalonië. Bijna 13 jaar lang leidde hij bij het prestigieuze Ter Duinen in Koksijde de jonge generatie op tot hij in de zomer van 2018 samen met zijn partner Nathalie Hiele terugkeerde naar het fornuis en in Oostende zijn eigen restaurant Storm opende.

Gerelateerd