{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Noordzeekabeljauw met Witlof van bij M. Leblond en Garnalen uit Nieuwpoort

David Grosdent
David Grosdent • L'Envie
DIT HEB JE NODIG (voor 2 personen)
  • 6 witlofstronken
  • 4 miniwitlofstronkjes
  • 4 moten noordzeekabeljauw
  • 150 g garnalen 
  • 1 rode witlofstronk
  • kruidentuiltje
BEREIDING
  • Pel de garnalen en behoud de schalen
  • Maak een klassieke garnalensoep
  • Laat trekken, zeef en laat voor de helft inkoken
  • Mix en werk af met boter
  • Stoom het miniwitlof sous-vide op 95 °C
  • Snijd het witlof in fijne reepjes (verwijder de harde kern)
  • Bak het fijngesneden witlof en voeg peper, zout en suiker toe
  • Bereid de kabeljauw 4 minuten met stoom op 69 °C
recipe
David Grosdent

David Grosdent

L'Envie
Helkijnstraat 38, 8554 Zwevegem
T: 056 22 19 83

De van oorsprong Eupense David Grosdent opende in 2015 samen met zijn partner Inès Vankeirsbilck zijn restaurant L’Envie. Op het kruispunt tussen Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk, ligt Zwevegem. Hier serveren David en Inès een creatieve keuken met streekproducten en een geheel eigen identiteit. Hij beheerst zijn klassiekers tot in de kleinste details en laat zijn feilloze techniek spreken zonder ermee op te scheppen. Hij is een van de jongste talenten van ons land.

Gerelateerd