{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Okonomiyaki met octopus

DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)

Okonomiyaki bloem (voor 5 porties)

  • 55 g tempura bloem
  • 1/8 tl bakpoeder (Horeca Select)
  • 70 ml dashi
  • 1/2 el miso

Okonomiyaki (voor 1 portie)

  • 25 g okonomiyaki bloem
  • ¼ ei (ARO)
  • 25 ml water of dashi bouillon
  • 75 g spitskool
  • 25 g lenteui
  • 1 snede gerookt spek (Horeca Select)
  • 10 g fijn gesneden gegaarde octopus

Japanse mayonnaise(voor 1 portie)

  • 2,5 g wasabipoeder
  • 12 g mayonaise (METRO Chef)
  • 1 g dragon (METRO Chef)
  • Enkele druppels sojasaus
  • Enkele druppels sesamolie

Okonomiyaki saus (voor 1 portie)

  • 2 g tomatenketchup (Heinz)
  • 1 ml Worcestershire saus
  • 6 ml mirin (rijstwijn)
  • 3 g kristalsuiker (ARO)
  • 2 g Dijon mosterd (Horeca Select)
  • Enkele druppels sojasaus

Afwerking (voor 1 portie)

  • 1 g crispy quinoa (ICARE4-FOOD)
  • Lenteui
  • Sap van ¼ Limoen
BEREIDING

Okonomiyaki bloem (voor 5 porties)

Meng alle ingrediënten.

Okonomiyaki (voor 1 portie)

Meng de bloem met het water en ¼ ei. Voeg de koolsnippers en de lenteui toe. Kruid bij met peper. Roer het mengsel goed door. Laat de okonomiyaki 3 minuten bakken langs 1 zijde en leg er het spek op, draai om en bak de andere zijde nog 5 minuten verder.

Japanse mayonnaise (voor 1 portie)

Meng het wasabipoeder glad met water en voeg er de rest van de ingrediënten aan toe.

Okonomiyaki saus (voor 1 portie)

Meng alle ingrediënten.

Afwerking (voor 1 portie)

Serveer de okonomiyaki warm. Lepel er de okonomiyaki saus en de Japanse mayonaise over. Garneer met octopus, extra lenteuitjes, tenkasu en crispy quinoa. Rasp wat limoen over het geheel.

recipe