{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Oosters gepekeld rundvlees

Olivier Van Sebroeck
Olivier Van Sebroeck • Bistro Vintage
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 700 g kippenbouillon
  • 300 g room, savoramosterd
  • 11 g agar agar
  • gefermenteerde look
  • een beetje water
  • 3 kerstomaatjes, zilveruitjes
  • 1 gele chiogga biet
  • 1 rode chiogga biet

 

BEREIDING

Voor het vlees:

  • pekelen in een oosterse marinade en wanneer het goed gemarineerd is uit de marinade halen en invriezen. Hierna mooie dunne plakken snijden van het vlees.

Voor de savora mosterd-gel:

  • savora mosterd, kippenbouillon, room en agar agar opkoken, uitstorten en weer doordraaien.

Voor de gefermenteerde look-crème:

  • look in de thermomix doordraaien met pezo en gelespessa.

zilver uitjes branden met een bunsenbrander

De rondjes van biet marineren in een zoetzure marinade

recipe
Olivier Van Sebroeck

Olivier Van Sebroeck

Bistro Vintage
Rijkerooistraat 14, 2550 Kontich
T: 03 337 09 43

In 2012 werd Steven Wullaert door Gault & Millau benoemd tot beste sommelier van België en in september 2017 nam hij het roer en de leiding over van Bistro Vintage, het kleine broertje van sterrenrestaurant Nuance, waar hij als ongeëvenaard wijnkenner de keldermeester was. In de keuken zwaait jonge chef Olivier Van Sebroeck de scepter, met klassieke brasseriegerechten maar ook een onvervalst gastronomisch menu, dat even verfijnd als toegankelijk is. Bistronomie dus, met creatieve toetsen op basis van seizoensproducten. Altijd weer een succesformule.

Gerelateerd