{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Op het vel gebakken bot, geprakte citroenaardappel, fijne ratatouille

DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 1 bot van ± 2 kg
  • 4 aardappelen (Bintje)
  • 1 citroen
  • olijfolie om te bakken
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 150 g champignons de Paris
  • fijne olijfolie voor salades
  • basilicum
BEREIDING

Bot
Maak de bot schoon, fileer en bewaar in de koelkast.

Citroenaardappel
Kook de aardappelen gaar in gezouten water, prak ze met het sap van de citroen en olijfolie, kruid met peper en zout.

Fijne ratatouille
Pel de paprika's en snij ze in zeer fijne brunoise. Schil de courgette, maak de paddenstoelen schoon en snij beiden eveneens in fijne brunoise. Meng de groentjes met de olijfolie en het fijngesneden basilicum en kruid met peper en zout.

Basilicumchips
Dop basilicumblaadjes in olijfolie, zet ze 2 minuten in de microgolfoven op een bord bedekt met plasticfolie.

Bot
Bak de botfilets een 5-tal minuten op het vel in een antiaanbakpan met hete olie.

Presentatie
Naar wens. 

recipe