{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

parelhoenfilet, bloemkool, spruiten

Jo Grootaers
Jo Grootaers • Altermezzo
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 4 parelhoenfilets met vel
  • 1 bloemkool
  • 0,5 l melk
  • 0,5 l kippenbouillon
  • enkele klontjes boter
  • 12 spruiten
  • 100 g sproutflower
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • Enkele blaadjes groene kruiden
BEREIDING

Voor de bloemkool: 

  • Kuis de bloemkool en snijd in 2 , zet 1 gedeelte op het vuur met half melk, half kippenbouillon, de knoflook en laurier. Laat dit zachtjes gaar koken en giet af. Draai hiervan een  gladde crème in de thermomix met wat boter.

Voor de parelhoen: 

  • Bak de parelhoenfilets mooi krokant aan op de velkant en kruid langs beide zijden.
  • Bak deze in een voorverwarmde oven van 150°C gedurende een 6-7 tal minuten en laat rusten.

Snijd van de andere bloemkoolroosjes mooie couscous met een mes of eventueel met een blender.

Voor de sproutflowers: 

  • Steam de sproutflowers en de spruiten gedurende een 2-tal minuten en verfris op koud water. Haal wat mooie blaadjes van de spruiten en bak de sproutflowers op in wat boter en kruid met peper en zout.

Afwerking: 

  • Doe de bloemkoolcrème op het bord, leg hierbij de in mooie stukken gesneden parelhoenfilet en werk af met de spruitenblaadjes, sproutflowers en enkele groene kruiden.

recipe
Jo Grootaers

Jo Grootaers

Altermezzo
Bilzersteenweg 366, 3700 Tongeren
T: 012 74 16 74

2017 was een topjaar voor Jo Grootaers. Gault & Millau benoemde hem tot Chef van het Jaar, Michelin kende hem een ster toe. Je zou voor minder gaan blozen. Maar op zijn twintigste en nog wat hoeft deze jonge Limburger niet onder te doen voor de groten en toch blijft hij met beide voetjes stevig op de grond staan. Met zijn eigen creatieve en vernieuwende versies van de allergrootste klassiekers verwent hij de klanten van zijn restaurant Altermezzo in Tongeren en bevestigt daarmee dat Limburg terecht een mooie plaats verdient op de Belgische gastronomische landkaart.

Gerelateerd