{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Potato Potaco

Pieter Coomans
Pieter Coomans • De Wingerd
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 1 vastkokende aardappel
  • 75 g gehakt
  • 1/4 heel fijn gesneden sjalot
  • 1 theelepel Tex Mex kruiden (Verstegen)
  • 6-tal schijfjes gepekelde jalapeño
  • 1 eetlepel zure room
  • 1/2 eetlepel bieslook
  • 1 sneetje cheddar (smeltkaas)
  • 1 lente-ui
  • 15 g verkruimelde nacho's
  • 10 g Aji Amarillo pickles (R&D)
BEREIDING

Voor de aardappel: 

  • Prik de aardappel overal zodat het vel niet openscheurt tijdens het koken. Kook de aardappel net gaar (liever net niet gaar dan te gaar). Hol de aardappel uit met een lepel.

Voor de vulling: 

  • Bak de sjalot en het gehakt aan. Meng 10 cl water met de Tex Mex. Giet dit over het gehakt en laat het water deels verdampen. Zo bekom je lekker sappig gehakt. 

Voor de zure room: 

  • Meng de zure room met de bieslook.

Voor de afwerking: 

  • Vul de aardappel met het gehakt en leg de jalapeño’s en de cheddar erbovenop. Gratineer in de oven.

    Werk af met een goede kwak zure room, wat verkruimelde nacho’s, Aji Amarillo pickles en fijngesneden groen van lente-ui.

recipe