{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Ribstuk Txogitxu op de Josper, béarnaise met geuze 

Michel Borsy
Michel Borsy • Les Eleveurs
DIT HEB JE NODIG (voor 4 personen)
  • 5 fijn gehakte sjalotten
  • 50 g fijn gehakte dragon
  • 50 g fijn gehakte kervel
  • 50 g witte wijnazijn
  • 600 g geuze
  • 4 eigelen
  • 200 g boter
  • ribstuk Txogitxu
  • aardappelen
BEREIDING

Voor de gastrique voor de béarnaise:

  • Alle ingrediënten ongeveer 1u laten inkoken tot alles bijna volledig gereduceerd is.
  • 4 eigelen koken en kloppen zoals voor een Sabayon
  • 1 soeplepel gastrique bijvoegen + 200 g geklaarde boter

Voor het vlees:

  • Het vlees op kamertemperatuur laten komen
  • Kruiden met peper en zout langs beide kanten
  • Elke kant ongeveer 4 minuten laten bakken
  • Laten rusten
  • Opdienen met gebakken aardappelen
recipe
Michel Borsy

Michel Borsy

Les Eleveurs
Suikerkaai 1/A, 1500 Halle
T: 02 361 13 40 – ext. 2

Michel Borsy behoort tot die gouden generatie chefs van veertigers die dankzij hun tomeloze creativiteit blijven vernieuwen en België gastronomisch op de kaart zetten. Na een passage bij de Sea Grill et de Conrad waar hij kennis maakte met Christophe Hardiquest bij wie hij later als sous-chef aan de slag kan in de eerste Bon Bon in Ukkel, gaf Michel Borsy vervolgens ook kleur aan de keukens van Rouge Tomate en van de Chalet de la Forêt. Een indrukwekkend sterrenparcours dat hem toch met de voeten op de grond hield. Sinds twee jaar laat hij zijn rijke en genereuze ervaring los op de bistronomie keuken van Les Eleveurs van Andy de Brouwer. Een succes!

Gerelateerd