{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
Recept

Rijstpap de la muerte

Olivier Massart
Olivier Massart • Ô de vie
DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)
  • ronde rijst
  • melk
  • suiker S2
  • vanillesuiker
  • 1 ei
  • 100 g pijnboompitten
  • 100 g gedopte pistachenootjes
  • 100 g bresiliennemix
  • 100 g verkruimelde speculoos
  • 100 g suiker S2
  • rode camarguerijst
  • bruine rum
  • room
  • kappa
BEREIDING

Voor de rijstpap:

  • Warm de melk op een zacht vuurtje op samen met de suiker en de vanillesuiker
  • Spoel de rijst en laat uitlekken
  • Laat de melk 12 minuten op smaak komen
  • Voeg de rijst toe en laat 40 min afgedekt op een zacht vuurtje koken
  • Roer alles regelmatig voorzichtig door
  • Haal van het vuur en voeg er het ei aan toe terwijl je 1 minuut goed blijft roeren
  • Haal de rijstpap uit de pot en bewaar koel

Voor de crumble:

  • Doe alle ingrediënten in een pan en bak ze zoals een nougatine
  • Stort uit op een bakpapier op tafel
  • Laat goed afkoelen en maak er met de cutter een niet al te fijne crumble van waar nog stukjes in zitten

Voor de gepofte rijst:

  • Pof de rijst in een frituurpan op 180-200 °C
  • Stort uit op een stuk keukenpapier
  • Bestrooi meteen met suiker S2
  • Meng onder elkaar en bewaar op een droge plaats

Pirates of the Caribbean:

  • Verwarm de bruine rum samen met de suiker
  • Flambeer de rum om de alcohol te doen verdampen
  • Voeg de room en kappa toe
  • Laat zachtjes pruttelen
  • Giet in de piratenvormpjes
  • Laat volledig afkoelen in de diepvriezer
  • Haal uit de vormpjes en bewaar in de koelkast
  • Bestrooi met een mengsel van bloemsuiker en goudpoeder (optioneel)
recipe
Olivier Massart

Olivier Massart

Ô de vie
Chaussée de Tongres 98, 4451 Juprelle
T: 04 246 41 24

Olivier Massart ziet er op zijn 43ste nog steeds uit als een jonge wolf. In zijn keuken tovert hij veeleisende en trefzekere gerechten tevoorschijn. Nadat hij enkele jaren de rechterhand was van Gianni Caruso van Lucana opende hij in 2009 samen met zijn partner Fabienne Caruso Ô de vie. Al tien jaar lang staat hij daar standvastig aan het roer met een onwankelbare onafhankelijkheid die hij vol passie verdedigt. Sinds januari 2018 is Olivier Massart ook voorzitter van de vereniging van JRE België, waar hij resoluut een nieuwe wind laat waaien.

Gerelateerd